Jaha, så då har man äntligen bakat biskvier som jag har tänkt göra säkert i 10 år. Har ett urklipp från en gammal tanta tidning, där bilderna lockar till bak. Sagt och gjort nu ska det bli av tänkte jag. I lördags bakade jag med F och L, det blev chokladbiskvier, och ja de blev grymt goda, enda nackdelen är att de går knappt att låta bli. Jag återkommer med länken vart man kan läsa detta smarriga recept. Sen var det så dags att ge sig på att göra vita läckert citronsmakande biskvier. Jag anade då i det läget inte vad som skulle komma.. Allt gick bra tills att jag skulle vispa ner smörklickar i ägg och sockerlagen som svalnat, att säga att det skar sig är en underdrift. Jag kollade på nätet, vad gör man? Micron och en stenhård vilja gjorde att den satte sig igen så att jag kunde fortsätta mot målet, vitchokladbiskvier med läcker citronsmak. Sen kom nästa bekymmer, jag smälte chokladen i micron, tänkte att nu vill jag ha i lite gulfärg för att förstärka känslan av citroninnehåll. Allt lugnt tills jag blev lite crazy.....jag sprutade i lite citronsaft för att förstärka smaken och vips som i ett trollslag blev chokladen STENhård! F-n också, jag micrade och la i vattenbad, den var helt lost. Så idag har jag inhandlat ny choklad, skam den som ger sig. Foton komner när jag är helt klar. Fortsättning följer.
Ha en go dag
Annika
Duktigt gjort av dig....smaskigt såg det ut...
SvaraRadera